Rövid bemutatkozás

Eszes István vagyok, közgazdász, a Budapesti Gazdasági Főiskola tanára.

Keszthelyen születtem 1951-ben, a Balaton közelsége egy életre meghatározta a vízhez való ragaszkodásomat, valamint a vitorlás sport szeretetét. 15 éves koromban kerültem el otthonról, a gimnáziumot Pannonhalmán végeztem, majd a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen folytattam a tanulást. Az egyetemi doktori címet 1980-ban értem el, 2000-ben pedig a "Közgazdaságtudományok doktora (Ph.D.)" tudományos fokozatot. Az egyetem elvégzése után 15 éven át hazai és külföldi számítástechnikai cégeknél dolgoztam. 1990 óta tanítok a közgazdasági felsőoktatásban. Végigjártam a különböző vezetési szinteket: docens, főiskolai tanár, tanszékvezető, főigazgató-helyettes, tudományos rektorhelyettes. Kapcsolatom nem szakadt meg a vállalati szférával, több vállalat tanácsadója voltam, ill. különböző vállalati irányító tesület tagja.

A marketing és az internet üzleti alkalmazása az érdeklődési területem, az elmúlt évek során nyolc könyvem, valamint közel száz publikációm jelent meg. Ha kíváncsi a szakmai életrajzomra vagy a publikációs listámra, a lenti linkekről elolvashatja vagy letöltheti.

1982 óta vagyok nős, feleségemmel, Ágotával 1988-ban elköltöztünk Budapestről. Nem szeretjük a városi nyűzsgést, inkább falusi környezetben kívántunk élni. Tíz évet laktunk a Dunakanyarban Verőcén, 1998 óta pedig Szabadságligeten lakunk. A hobby oldalon olvashat szabadidős érdeklődésemről.

További információk