Könyveim

Kulturális környezet könyv
A nemzetközi marketing kulturális környezete
Külkereskedelmi Főiskola, 1997

Hiánypótló tananyagként jelent meg ez a jegyzet, mely a nemzetközi marketing egyik nem kellően kutatott és publikált területét, a kulturális környezetet (tárgyi kultúra, nyelv, esztétika, oktatás, vallás, társadalmi értékek, társadalmi csoportok) mutatta be.Euromarketing könyv
Euromarketing
Külkereskedelmi Főiskola, 1995, 1997, 1999

A közgazdász képzés egyik fontos elemévé váltak az elmúlt években a számítógépes vezetési szimulációs játékok. Magyarországon elsőként vezettük be az Európai Unió területén játszódó Euromarketing programot, melyet közel 10 évig használtunk oktatási munkánkban.

Hungalu privatizációja könyv

A Hungalu privatizációja
"Számadás a talentumról" sorozat, ÁPV Rt, 1998

Furcsa fintora a sorsnak, hogy az a politikai változás, amely Közép- és Kelet-Európa népeinek meghozta a szabadságot és a demokráciát, a térség legnagyobb vállalatbirodalmának, a Hungalu Rt.-nek a végét jelentette. Mint a részvénytársaság Felügyelő Bizottságának a vezetője, közel 10 éven át közvetlen közelről követhettem a vállalatcsoport sorsát. Tapasztalataimat és a tényeket ebben a könyvben foglaltam össze. 14 évvel később, a MAL vörösiszap katasztrófája miatt a könyvvel több sajtóorgánum is foglalkozott.

 

Piackutatás könyv

Piackutatás
Műszaki Könyvkiadó, 2000

A vállalati marketingdöntéseket alátámasztó és megkönnyítő kutatásokat összefoglaló könyv egy szerzői munkaközösség alkotása volt, a szekundér információkról szóló rész kidolgozásával járulhattam hozzá a több kiadást is megért könyv megírásához.

E-kereskedelem könyv
Elektronikus kereskedelem (könyv + CD-ROM)
Krea, 2001

Viszonylag időben jelent meg ez a mű, mely nyomtatott, illetve elektronikus formában mutatta be az elektronikus kereskedelem lehetőségeit és alkalmazási módszereit vállalkozók számára. Egy szerzői munkaközösség részeként az online marketinggel kapcsolatos részeket írtam.

Globális marketing könyv

Globális marketing
Műszaki Könyvkiadó, 1999, 2001

A könyv hazai és külföldi szerzők tollából teljeskörű képet nyújt a globalizálódó piacon felmerülő marketingproblémákról, és követi a nemzetköziesedés egyes fázisait. Szerkesztőként és szerzőként három területtel foglalkoztam a könyvben: a nemzetközi marketing környezete, fogyasztói és vásárlói magatartás a nemzetközi környezetben, online technikák a nemzetközi marketingben.

 

Online marketing könyv

Online marketing
Műszaki Könyvkiadó, 2002

Az első átfogó szakkönyv az Internet üzleti alkalmazási lehetőségeiről. Több egyetem és főiskola oktatási anyagként alkalmazza ezt a könyvet, melyet egy pécsi kolléganővel, Bányai Edittel írtunk együtt. Ez volt az első olyan könyv Magyarországon, melynek a kiadásával egyidőben megjelent a könyv internetes honlapja is. www.onlinemark.hu

A marketing alapjai

A marketing alapjai
Perfekt Kiadó, 2005

A BGF Könyvek sorozatában jelent meg a marketing alapvető elméletét és módszereit tárgyaló mű. A nemzetközi marketinggel és az e-marketinggel kapcsolatos részek szerzője vagyok.

Digitális gazdaság könyv Digitális gazdaság
Nemzeti Tankönyvkiadó, 2012

Azt vizsgálja, hogy milyen lehetőségeket nyit az online üzleti világ számára a digitális gazdaság rohamos terjeszkedése, és hogyan segítheti az internet a kis- és középvállalatok piacszerzési és piacmegtartó munkáját. A könyv online változata plusz információkat ad az olvasó, valamint az oktatásban felhasználó tanár részére.