Szakmai publikációk

Gimnazista korom óta két szakmai terület (vállalkozás és az informatika) érdekelt. Nagyapám és édesapám is kereskedő volt, az üzleti gondolkodás és a vállalkozás kezdettől természetes közeg volt számomra. A hatvanas évek végén jelentek meg az első könyvek a számítógépekről, az egyetemen ezért a tervmatematikus szakra jelentkeztem, ahol lehetőség nyílt megismerni a számítógépeket és a programozási nyelveket. Végig olyan területen dolgoztam, ahol a számítástechnikai eszközöket alkalmaztuk az üzleti életben.

Az egyetemen a Rajk László Szakkollégium tagja voltam, II. éves koromban írtam meg az első TDK dolgozatomat az elektronikus számítógépek kiválasztásáról és összehasonlításáról. Ezt több konferencia előadás és TDK dolgozat követte, a diplomamunkámat  sztochasztikus szimuláció témaköréből készítettem el. Mivel egy szimulációs modellhez sok adatra van szükség, ezért egy olyan területet kerestem, ahol évtizedekre visszamenően megtalálhatók a szükséges adatok, ez Magyarországon a vizgazdálkodás volt. A Békésszentandrási Duzzasztóhoz készített szimulációs modelemmel később a Magyar Hidrológiai Társaság díját is elnyertem.

Az egyetem után 15 éven át hazai és külföldi számítástechnikai cégeknél dolgoztam. Noha itt elsősorban vállalkozással foglalkoztam, próbáltam időt szakítani szakmai előadások és publikációk készítésére. Amióta pedig a felsőoktatásban dolgozom, a kutatásom elsősorban az internet üzleti alkalmazási területére irányul. 2002-ben jelent meg az Online marketing c. könyvem, az első olyan szakkönyv volt Magyarországon, ahol a nyomtatott változat mellett megjelent az interneten a könyv online változata is, több szakmai és oktatásmódszertani kiegészítéssel.

2012 nyarán jelent meg a legújabb könyvem Digitális gazdaság címmel. Ez elsősorban az online értékesítés és online marketing területekre koncentrál. Ennek a könyvnek is megjelent az online változata, amely sok-sok hasznos információt és linket kinál, valamint a könyvet oktatási célra adaptáló tanároknak nyújt széleskörű támogatást (tantárgyi programok, előadás prezentációk, esettanulmányok, vizsgaanyagok,...).

A szakmai publikációim részletes listája letölthető az alábbi linkről:

Szakmai publikációk