Evolution / Mobile Hungary / Keresőnap

Az Evolution, a Mobile Hungary és a Keresőmarketing Nap konferenciákat

2014. március 12-13-án Budapesten, a Hotel Heliában rendezik meg.

Az Internet üzleti alkalmazásai iránt komolyabban érdeklődő hallgatók (TDK, diplomamunka) közül néhány számára lehetővé tudom tenni a konferencián való ingyenes részvételt. Aki részt szeretne venni, kérem, hogy egy motivációs levelet küldjön e-mail címemre (eszes.istvan@kkfk.bgf.hu ) február 22.-ig.

A három eltérő formátumú rendezvényen az elmúlt évek tapasztalatai alapján várhatóan több mint 600 szakember vesz részt a hazai reklám- és médiaszakma, ügynökségi piac, infokommunikációs terület, hirdetői oldal, a mobil távközlés, az alkalmazás-fejlesztés, a digitális média és az IT területéről.

További info a rendezvényekről:
http://www.evolution.hu/
http://www.mobilhungary.com/ 

Az egymáshoz mind az előadók körét, mind a tematikát tekintve lazán kapcsolódó konferenciákon – rövid nemzetközi kitekintés mellett - kifejezettem a magyar piac sajátosságaira reflektáló előadások, esettanulmányok és fórum beszélgetések hangoznak majd el. A műhelyfoglalkozásokon – ahogy a szünetekben és az esti fogadáson is – az érintett szakmák maghatározó hazai szereplőivel lehet beszélgetésbe elegyedni és/vagy vitába szállni.

 


 

Szimulációs versenyek

Felhívom figyelmüket az alábbi két diákversenyre, melyre elsősorban a gazdasági és üzleti területen tanuló hallgatókat várnak.


KPMG BigOne - Mérlegen a tudásod (www.bigone.hu)


K&H diákkupa 2013 (www.khdiakkupa.hu)

A bajnokságok lényege, hogy a hallgatók a felsőoktatásban megszerzett ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálják. Ez a hallgatók számára egy nagy lehetőség, mivel a sikeres szerepléssel karrierjüket is megalapozhatják a verseny támogatóinál. Továbbá nem megvetendő mindkét versenynél az értékes díjak. Részletes információ a fenti linkeken található.


Internet Hungary 2013

2013. október 15.-én és 16.-án  kerül megrendezésre Siófokon az Azur Hotelben a hazai internetes szakma legnagyobb rendezvénye az Internet Hungary 2013. Az átlagosan 1100-1300 fő részvételével zajló két napos konferencián a meghatározó távközlési és informatikai vállalkozások vezetői mellett részt vesznek az országos kereskedelmi és közszolgálati médiumok, a nagy lapkiadók és reklámügynökségek, valamint az e-kereskedelemmel és e-gazdaságal foglalkozó hazai KKV-k képviselői, az államigazgatás érintett területeinek szakemberei.

Az idei konferencia kiemelt témája: Fiúk az adatbányából.  A tizenegyedik Internet Hungary konferencián - az elmúlt évekhez hasonlóan - négy teremben zajlanak majd az események.

A konferencia vezetésével való megállapodás értelmében minden évben lehetőségem nyilik arra, hogy néhány, az internettel komolyabban foglalkozó hallgató ingyen résztvehessen ezen - az egyébként drága - konferencián. Akit érdekel ez a témakör, legkésőbb szeptember 20.-ig küldjön az e-mail címemre egy "motivációs levelet". Ez alapján választom ki a részvételre javasolt hallgatókat.

Ízelítő a témákból

Mit jelent a Big Data és a cloud computing? Hogyan befolyásolják és/vagy változtatják meg az értékesítést, a marketinget és a hétköznapi céges működést ezek az egyre gyakrabban hallható kifejezések? Miként jelentkezik hatásuk a tartalomgyártásban, a reklámpiacon és az e-kereskedelemben?

XYZ generációk: bennszülöttek és bevándorlók. Kik ők és hogyan gondolkodnak?
Hogyan támogatják a felhasználóbarát digitális hirdetési eszközök a bevételek növelését?
Milyen lenne egy „termékfejlesztési ügynökség”? Eljön-e az idő, amikor az ügynökségek nemcsak egy termék piacra vitelét találják ki, hanem magát a terméket is?

A tartalom a király, amely (időnként) meztelen?! (Új eszközök, csatornák és üzleti modellek a tartalompiacon.)
Start-Up Comedy: túl sok vagy túl kevés a befektethető pénz? Mely cégekbe fektettek eddig a Jeremie alapok? Volt értelme? Netes és médiacégek, akik befektetőt találtak.

E-kereskedelem:
a teljes online ügyfélélmény: interaktív értékesítés-támogatás
logisztika rulez: ki vigye haza a portékát?

Robbanás előtt a médiapaiac? Az online video már a spájzban van... A YouTube-tól a saját videomegosztóig. Hogyan hat a tartalomipari értéklánc szereplőire az új terjesztési csatornák megjlenése?
Digitális hirdetési eszközök a gyakorlatban: egy teljes szekció csak az esettanulmányoké.
Üzenetek célba juttatása és a figyelem gazdaságtana: hogyan lehet elérni az egyre nagyobb médiazajban, hogy a megcélzot felhasználók felfigyeljenek üzeneteinkre?

Vállalatirányítás a digitális korban: hogyan tudják a cégvezetők az új eszközök és szolgáltatáok segítségével növelni a működés és az értékesítés hatékonyságát?
Reszponzivitás, user experience, ergonómia: építsünk felhasználóbarát website-ot!
Legyen élmény a fizetés! Milyen tényezők gátolják az online fizetési technikák elterjedését?