Schnauzerek

Gyerekkoromban volt több kutyám is, de ahogy elkerültem otthonról (gimi, honvédség, egyetem, albérlet, panellakás) hosszú éveken át nem adatott meg a lehetőség, hogy kutyát tartsunk. A kutya a szabad természetbe való. Mindig sajnáltam azokat a szerencsétlen ebeket, amelyek valamely panelház 8-9. emeletén voltak egész nap, s türelmetlenül várták, hogy kimehessenek sétálni néhány percre a szabadba.

1988-ban kiköltöztünk Budapestről egy Duna-melletti kis faluba, Verőcére. Amint megvettük ezt a kertes családi házat, eldöntöttem, hogy a vidéki élet nem élet kutya nélkül. Olyan kutyát szerettünk volna, amelyik a kertben tartható, jól tűri a hideget, alkalmas a ház védelmére. Végül az óriás-schnauzer mellett döntöttünk, s ezt az elmúlt 25 év alatt sem bántuk meg. Nagyon jó haverok és hűséges társak lettek az évek során.

 

 

1988 májusában került hozzánk Alex, egy 3 hónapos sóbors óriás schnauzer. Egy évvel később "asszony" is került a házhoz, Jessie személyében. Nagyon szép és boldog pár voltak ők ketten, 20 kiskutyájuk született az évek során. Sok szép évet töltöttünk együtt velük. Vittük őket mindenhová kirándulni: gyalog, csónakkal, gépkocsival. Alex 2001 Karácsonyán halt meg, Jessie pedig 2002 nyarán.

Alex halála után az utcán találtunk egy kb. 6 hónapos kaukázusi - német juhász keverék nőstény kutyát, őt Macinak neveztük el. Szerettünk volna egy schnauzert a háznál, ezért Jessie halála után egy sóbors közép schnauzert vásároltunk a Táncoslábú Kenneltől, ő lett Alex Jr.

TÉGYÉ

Majdnem elfelejtettem, van egy cicánk is, kiskorában nagyon aranyos púfok, tömör-gyönyör volt, ez lett a neve is TömörGyönyör, röviditve tégyé. Két képet mutatok, az elsőn 3 hetes, a másodikon 3 éves